Klop aan bij VIDA positief voeden

Zowel als kind, tiener of volwassene kan je bij mij terecht voor begeleiding rond moeilijk eetgedrag, de eetstoornis ARFID, glutenintolerantie, gezond plantaardig(er) eten en een gezonde levensstijl. Ben je 16 jaar of ouder? Dan analyseer ik bovendien je lichaamssamenstelling met een BIVA-meting en kan je, indien interesse, volwaardige vervangmaaltijden van EQ3, als tijdelijk hulpmiddel inzetten op weg naar een gezond gewicht.

Moeilijke eters

Voedingsstrategieen die werken

Leren proeven en eten is zoals leren lopen, schrijven, fietsen of zwemmen. Het is een leerproces dat stapsgewijs verloopt en vraagt om een aanmoedigende ouder, die enthousiast supportert langs de kant en erin gelooft dat het goed komt. Vind je dit moeilijk en heb je hierbij hulp nodig? Of worstel je zelf met selectief/moeilijk eetgedrag? Ook als volwassene kan je bij mij terecht.

Meer info
Plan een afspraak

Educatieve tools

Preventie en aanpak moeilijk eetgedrag

Om kinderen optimaal te ondersteunen in het leerproces van proeven en eten, kan je beroep doen op mijn educatieve tools. Ontdek alles over het educatieve spel "de Proeftoren", mijn boek "Ik lust dat niet" en mijn handleiding om als professional zelf een workshop rond spelenderwijs leren proeven te organiseren.

Meer info
Naar de webshop

Vormingen

Voor ouders en professionals

Ik geef regelmatig vormingen, zowel voor (groot)ouders, opvoeders als voor studenten en professionals.
Vaste thema’s zijn:

 • Preventie moeilijk eetgedrag
 • Aanpak moeilijk eetgedrag
 • ARFID
 • Opstart vaste voeding
 • Rapley / Baby Led Weaning methode
 • Gezond plantaardig(er) eten
 • Glutenvrij eten
Meer info
Doe een aanvraag
Komende vormingen

Whole food plant based

Gezond plantaardig(er) eten

In de Vlaamse Voedingsdriehoek staat plantaardige voeding (groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, pitten, tofu…) boven àlle dierlijke voeding. De wetenschap laat er dan ook geen twijfel over bestaan. Een plantaardig(er) eetpatroon is de beste keuze voor je eigen gezondheid, die van de dieren en onze planeet.

Zwanger, kind, adolescent of volwassene? Een gezond plantaardig eetpatroon kan en mag voor iedereen. Als experte en zelf overwegend plantaardig, help ik je graag hierbij.

Meer info
Plan een afspraak

Glutenintolerantie

Een leven zonder gluten

Als mama van twee zonen met Coeliakie (glutenintolerantie), was het een evidentie om me hierin te specialiseren. Als ervaringsdeskundige begrijp ik hoe zwaar deze diagnose op je kan wegen en hoe moeilijk dit levenslang dieet kan lijken. Maar je zal inzien dat dit dieet haalbaar is en jij, of je kind, nog steeds van elke maaltijd kan genieten.

Meer info
Plan een afspraak

Gezonde levensstijl

5 pijlers om op te bouwen

Of je nu kind, adolescent of volwassen bent, een gezonde levensstijl bevat voor éénieder van ons vijf pijlers, die intens en onderling met elkaar verbonden zijn:

 1. gezond en evenwichtig eten
 2. voldoende beweging
 3. kwalitatieve slaaprust
 4. stressbeheersing
 5. jezelf graag zien

Als diëtiste met een holistische kijk, nemen we deze vijf pijlers bij jou onder de loep en coach ik je intensief op het vlak van voeding en eten. We gaan samen op weg, stap voor stap en op jouw maat.

Meer info
Plan een afspraak

EQ3 maaltijden

Volwaardige vervangmaaltijden als hulpmiddel

Een gezond en evenwichtig eetpatroon hoeft niet ingewikkeld te zijn en mag niet aanvoelen als een dieet. En toch stel ik vaak vast dat het op tafel toveren van 3 gezonde maaltijden per dag, bij de start richting een gezonde levensstijl, een (te) grote uitdaging vormt.

Als EQ3 mentor bied ik je (vanaf de leeftijd van 16 jaar) een tijdelijk hulpmiddel om op een verantwoorde manier je huidig eetgedrag stapsgewijs te wijzigen. Dankzij de volledige, veilige, lekkere en handige EQ3 vervangmaaltijden val je snel(ler) af dankzij een hoge caloriereductie, maar krijgt je lichaam toch alle noodzakelijk voedingsstoffen binnen. Het crasht bijgevolg niet en het gevreesde jojo-effect blijft uit.

Meer info
Plan een afspraak

Analyse lichaamssamenstelling

Wetenschappelijk gevalideerde BI(v)A-Analyse

Ik leg geen focus op je gewicht. Een gezond gewicht bereiken is namelijk geen doel op zich, maar het gevolg van een gezonde levensstijl. Ik kijk wél hoe gezond en evenwichtig je lichaam is samengesteld aan de hand van een BIVA-meting. Bepalen hoe je lichaam is samengesteld, gebeurt met een wetenschappelijk gevalideerde BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie (vector) Analyse) met de fasegevoelige BIA 101. Zo kom jij te weten hoeveel vocht, spieren en vetmassa je lichaam bevat. Deze meting kan bij je uitgevoerd worden, indien je 16 jaar of ouder bent.

Meer info
Plan een afspraak

Coach-the-coach

Specialiseer je als professional

Ik coach professionals (in spé) die werken met jonge kinderen en die zich graag willen verdiepen en specialiseren in moeilijk eetgedrag. Deze coaching verloopt 1-op-1 en wordt helemaal op jouw maat uitgestippeld. Het is dus geen standaard te volgen traject. We vetrekken vanuit jouw kennis, noden en wensen. Als communicatiewetenschapper kan ik je ook helpen bij het ontwikkelen van tools rond leren proeven en eten.

Volg je liefst een vorming in groep? Kijk dan bij komende activiteiten of doe een aanvraag via het contactformulier, indien je zelf een vorming in groep wil organiseren.

Meer info
Offerte op maat
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie