EQ3 maaltijden

Een gezond en evenwichtig eetpatroon hoeft niet ingewikkeld te zijn en mag niet aanvoelen als een dieet. Maar ik stel vaak vast dat het op tafel toveren van 3 gezonde maaltijden per dag, bij de start richting een gezonde levensstijl, een (te) grote uitdaging vormt. Tel daarbij de uitdagingen van een stressvolle job, sociale verplichtingen of het runnen van je huishouden.

Als EQ3 mentor bied ik je een tijdelijk hulpmiddel om op een verantwoorde manier je huidig eetgedrag stapsgewijs te wijzigen. Dankzij de EQ3 vervangmaaltijden val je af dankzij een caloriereductie, maar krijgt je lichaam toch alle noodzakelijk voedingsstoffen binnen. Het crasht bijgevolg niet en het gevreesde jojo-effect blijft uit.

Dit bedrijf werd opgericht door collega diëtiste Hilde Marinus, die met haar opleiding en jarenlange ervaring vervangmaaltijden ontwikkelt die beperkt zijn in calorieën en een volwaardig alternatief zijn voor evenwichtige voeding. Het inzetten van deze maaltijden is een tijdelijk hulpmiddel. Het is een eerste stap naar een gezond(er) gewicht. Een verantwoord duwtje in de rug.

Er zijn verschillende trajecten mogelijk: intensief, gecombineerd of intermitterend. Afhankelijk van je huidige gezondheid, je lichaamssamenstelling die gemeten wordt aan de hand van een BIVA-meting, levensstijl en doel bekijken we tijdens het intakegesprek het traject dat het beste bij je past. Alles wordt aangepast aan je persoonlijke situatie, behoeften en mogelijkheden. Op de website van Equilibre3 vind je de pagina ‘herken je type‘. Neem daar zeker al eens een kijkje!

Zoals gezegd, is het inlassen van de EQ3 vervangmaaltijden een tijdelijk verhaal. Het absolute doel is om je tijdens je persoonlijke EQ3 traject ook stapsgewijs wegwijs te maken in gezonde en blijvende eet-, en leefgewoonten. Van EQ3 vervangmaaltijden evolueer je dus naar zelf samengestelde “gewone” maaltijden. De EQ3 maaltijden zijn dan ook énkel verkrijgbaar bij een EQ3 mentor en dus in combinatie met professionele begeleiding door een erkend diëtist.

Deze producten zijn géén proteïnedieet of betekenen het zoveelste shake-dieet. Het zijn uitgebalanceerde vervangmaaltijden die verrijkt worden met vitaminen en mineralen. Door de lage kcal inname blijft je insuline spiegel laag en ga je vet verbranden, zonder dat je je lichaam te kort doet.

De producten voldoen aan de strenge Europese regelgeving voor volledige vervangmaaltijden. Op basis van een uitgebreide analyse werd aan vervangmaaltijden een gezondheidsclaim toegekend (EFSA document). De EFSA concludeerde aan de hand van een meta-analyse dat een groter gewichtsverlies (bijna het dubbele!) bereikt werd met een dieet met maaltijdvervangers t.o.v. een gewoon energiebeperkt dieet met een zelfde totale caloriegehalte.

Het gaat met ander woorden om een kordate en verantwoorde aanpak om gezondheidswinst te boeken.

Wil je meer weten? Neem contact op of plan een afspraak via mijn online agenda.

Plan een afspraak
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie