Whole food plant based

In de Vlaamse Voedingsdriehoek staat plantaardige voeding (groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, pitten, tofu…) boven alle dierlijke voeding. De wetenschap laat er dan ook geen twijfel over bestaan. Een plantaardig(er) eetpatroon is de beste keuze voor je eigen gezondheid, die van de dieren en onze planeet.

Wil ook jij gaan voor meer plantaardige voeding? Proficiat, want je maakt, net zoals een sterk toenemend aantal personen, een zeer goede keuze. Een veganistisch eetpatroon kan echter ook ongezond ingevuld worden en je kiest voor bewerkt voedsel rijk aan toegevoegde suikers, en vetten. Een plantaardige hamburger is dus niet per definitie gezonder dan een kippenburger, los van het feit dat de eerste nog steeds veel beter is voor dier en planeet.

Whole food plantaardig (WFPB) staat voor onbewerkte, plantaardige voeding. Dit is de gezondste versie van plantaardig eten. Niet iedereen hoeft 100% WFPB te eten. Jij kiest zelf hoever je hierin wil gaan. Elke stap richting plantaardig is een grote stap in de goede richting. Hoe je dit concreet aanpakt, bekijken we samen. En uiteraard antwoord ik op al je vragen zoals hoe kom ik aan voldoende eiwitten, welke supplementen moet ik nemen, hoe leg ik aan mijn familie uit waarom ik geen vlees meer wil eten?

Online of face-to-face begeleiding. Contacteer me vrijblijvend of maak een afspraak.

Plan een afspraak
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie