Analyse lichaamssamenstelling

Ik leg geen focus op je gewicht. Een gezond gewicht bereiken is namelijk geen doel op zich, maar het gevolg van een gezonde levensstijl. Ik kijk wél hoe gezond en evenwichtig je lichaam is samengesteld aan de hand van een BIVA-meting.

Bepalen hoe je lichaam is samengesteld, gebeurt met een wetenschappelijk gevalideerde BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie (vector) Analyse) met de fasegevoelige BIA 101.

Dit is een medisch gevalideerde meting , die eenvoudig uit te voeren is. De meting wordt al liggend uitgevoerd. Zo heeft de kracht van je lichaam het minste invloed op de meting. Daarnaast is vocht in je lichaam heel bepalend voor deze meting. Als je ligt, wordt dit het beste verdeeld.

Op (rechter)hand en (rechter)voet worden 4 elektroden aangebracht. Via 2 elektroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De 2 andere elektroden meten de wijzigingen in deze elektrische stroom. Zo wordt de weerstand van je lichaam bepaald. Weerstand (impedantie) is eigenlijk de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt of door je lichaamsweefsels gestopt wordt. Als reactie zullen de lichaamscellen, deze stroom even opslaan, vooraleer weer verder te laten stromen. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

STAP 1 : de BIVA-analyse

  • de hoeveelheid en verdeling van vocht, spieren en vet wordt gemeten.
  • de kwaliteit van vetvrije cellen in je lichaam wordt gemeten.
  • de resultaten worden in een overzichtelijk schema weergegeven.

STAP 2: De Bodygramplus Software

  • de gemeten waarden worden omgezet in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling.
  • in één oogopslag zien we of je lichaam te weinig, te veel of voldoende vocht bevat en hoe dit vocht in je lichaam verdeeld is.
  • al deze informatie is waardevol voor het uitstippelen en samen bepalen van je persoonlijk traject.

In een begeleidingstraject meet ik je bij elke fysieke afspraak.

Plan een afspraak

Ik liet een BI(v)A meting uitvoeren bij Vicky, omdat ik erg benieuwd was naar mijn lichaamssamenstelling. Ik ervaar Vicky als een erg professionele dame met heel veel kennis van zake! Tegelijkertijd is ze erg toegankelijk en verliep ons gesprek enorm plezierig en vlot. Ze geeft erg veel tips en is super geëngageerd in haar job. Dat voel je gewoon in alles!

I had the opportunity to have a body composition scan and consultation with Vicky De Beule Dietetics, and found it such a great check-in. Not only did we discuss my fat and muscle mass, hydration, Basal Metabolic Rate and more, but she was free to offer tips, ideas and solutions for taking my health to the next level!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie