Open brief aan alle kleuter- en lagere scholen

Wie zijn brooddoos leegeet, mag zijn koekje opeten.

Op 31 augustus ontving ik een noodkreet van een radeloze mama via Instagram. Ze kreeg bij het infomoment op school te horen dat wie zijn brooddoos niet opeet, die opnieuw voorgeschoteld krijgt tijdens het “koek & drank moment” in de namiddag. Terwijl diegenen die wél hun brooddoos leeg aten, hun koekje mogen opeten. Verder krijgt wie braaf was geweest aan het eind van de dag een extra koekje. Wie stout was geweest, niet. Ze had er niet van geslapen en al veel gehuild. Haar kindje is een moeilijke eter.

Omdat dit jammer genoeg niet de eerste, maar zoveelste getuigenis van een mama was, kon ik niet anders dan aan de start van het nieuwe schooljaar in mijn pen kruipen om aan die scholen waar negatieve voedingsstrategieën nog worden toegepast (zoals de hoeveelheid eten van een kind bepalen of voeding als beloning inzetten) te vragen het vanaf dit schooljaar anders aan te pakken. Want het kàn anders.

Mijn open brief werd massaal gedeeld. Niet alleen op mijn Instagram maar ook door de media en daar ben ik héél dankbaar voor.
Ook leerkrachten en directie reageerden en staan open voor een andere aanpak. Wil jouw school het ook anders en positiever aanpakken? Contacteer me vrijblijvend voor een vorming of gesprek.

Lees hier mijn open brief.

De Morgen
Maison Slash
Libelle
Mama Baas
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie