Leren proeven en eten is zoals leren lopen, schrijven, fietsen of zwemmen. Het is een leerproces dat stapsgewijs verloopt en vraagt om een aanmoedigende ouder, die enthousiast supportert langs de kant en erin gelooft dat het goed komt. Vind je dit moeilijk en heb je hierbij hulp nodig? Werd er bij je kind de eetstoornis ARFID vastgesteld?
Deze en andere principes van positief voeden komen aan bod tijdens de begeleiding. In de eerste plaats begeleid ik de ouders en trachten we samen een scheefgegroeid eetklimaat weer recht te trekken, zodat het thuis aan tafel weer gezellig wordt.
Online of face-to-face begeleiding.
Contacteer me vrijblijvend of maak een afspraak via onderstaande knoppen.
Volg me zeker ook op Instagram of Facebook voor praktische tips!
In dit kader vermeld ik graag de Proeftoren: het educatieve spel om jonge kinderen te ondersteunen in het leren proeven. Er is ook een handleiding beschikbaar voor iedereen die werkt met jonge kinderen en graag een workshop wil organiseren rond spelenderwijs leren proeven. Ook vermeld ik graag mijn boek “Ik lust dat niet“ dat zowel voor ouders als professionals handvatten, vele praktische tips en casussen biedt omtrent deze problematiek. Tot slot is er het kinderboekje "Kameleon lust geen kleur", een prachtig geïllustreerd en kleurrijk voorleesboekje waarin enkele positieve voedingsstrategieën op speelse wijze worden voorgesteld.
Ik organiseer zelf regelmatig workshops en vormingen en verzorg ook in opdracht van anderen dit soort van events. Zo spreek ik bijvoorbeeld voor het Huis van het Kind, OLO’s, naschoolse opvang. Indien je zelf ook graag een vorming rond positief voeden of moeilijke eters in het bijzonder organiseert, contacteer me en dan bekijk ik graag samen met jou wat mogelijk is.